Hoi! Mijn naam is Matthijs Meulblok MA en ik ben Transmedia Storyteller. Simpel verwoord betekent dit dat ik verhalen vertel door middel van verschillende mediavormen.

Wat mij drijft om verhalen te vertellen is mijn nieuwsgierigheid naar alledaagse en bijzondere verhalen, maar ook om het onontdekte te ontdekken. Ik houd van een goede uitdaging en denk daarom graag mee met jou om jouw verhaal op een zo’n goed mogelijke manier te verwoorden met de juiste mediavorm(en). En dat doe ik officieel sinds 2013.

Ik heb een mastergraad behaald aan Universiteit Utrecht in de Film- en Televisiewetenschap. Tijdens mijn studieperiode heb ik mij voornamelijk verdiept in de representatie van (Nederlandse) culturele identiteit in verschillende mediavormen. Ik heb hiervoor uiteraard literatuurstudies gedaan, maar ook in de praktijk onderzoek uitgevoerd door onder meer (web)redactie, productie en formatontwikkeling uit te voeren.

Mijn specialisatie voice-overs. Ik beschik over eigen opnameapparatuur aan huis waardoor het betaalbaar is om mij hiervoor in te huren. Van nieuwslezen voor Blendle en commerciële bedrijfsfilms tot een uitleg video over een coronatest. Het vinden van de juiste tone-of-voice is waar ik goed in ben en ik help je er graag mee op weg.

Naast inspreekwerk doe ik ook redactiewerk, productie van korte films en documentaires, casting van acteurs en figuratie, presentaties en geef ik les in improvisatietheater. De combinatie van deze verschillende creatieve skills zorgen ervoor dat ik over de juiste vaardigheden beschik om jouw verhaal te kunnen vertellen. Of dat nu met een podcast, een videoreportage, een geschreven artikel of misschien wel dagvoorzitterschap is: samen komen we er uit!

Matthijs Meulblok

Foto: Matthijs Meulblok