Performance en presentatie: improvisatietheater en presentaties

Ik heb een achtergrond als autodidact acteur en ben mij steeds meer gaan specialiseren in improvisatietheater, stemacteren en presenteren. Deze combinatie is voor mij vanzelfsprekend. Want hoe kun je het beste creatief een verhaal vertellen? Soms moet je linksaf, soms rechtsaf en een andere keer een stukje terug.

Ik geef onder meer als improvisatiedocent les en workshops aan diverse improvisatietheatergezelschappen in Nederland spreek regelmatig voor grote groepen mensen op de meest uiteenlopende events. Dagvoorzitterschap? Ik sta er zeker voor open! Voor deze klussen hanteer ik een uurtarief van €60,- ex. btw of een dagprijs in overleg.

Workshop: Voice-overs voor improvisatietheater
Een van de workshops die ik onder meer geef is Voice-overs voor improvisatietheater waar ik de inspreektechnieken van voice-overing toepas op improvisatietheater. Deze workshop duurt twee tot max vier uur en varieert in prijs hierdoor van €150,- tot €250,- ex. btw. Natuurlijk zijn er nog tal van andere vormen met betrekking tot improvisatietheater die ik kan geven.

Workshopbeschrijving:

Van commercials tot cartoons en van podcasts tot een natuurdocumentaire. De kracht van een voice-over en stemacteur reikt tot eindeloze mogelijkheden. Sluit je ogen en luister naar wat je hoort. Met je eigen unieke stemgeluid breng je een boodschap over aan een ander.

In deze workshop voor gevorderden leer je een aantal fijne basistechnieken die komen kijken bij het gebruik van je stem tijdens het inspreken van een voice-over. Vervolgens worden deze technieken toegepast in verschillende geïmproviseerde scènes waar een voice-over en het gebruik van je stem van belangrijke aard is.

Samengevat leer je in deze workshop dus:

  • Basistechnieken van het voice-overvak van een ervaren voice-over/stemacteur
  • Bewustwording van je eigen stemgebruik en mogelijkheden in het theater
  • Deze inspreektechnieken overbrengen naar een vorm van improvisatietheater

Voor wie is deze workshop:

  • Iedereen met minimaal 1 jaar improvisatie- of theatersportervaring of andere relevante theaterachtergrond.
  • Iedereen die graag wil leren hoe je het stemgebruik effectief kunt inzetten in een geïmproviseerde scène.

Min 6, max 12 deelnemers. Kan coronaproof!

Vraag ‘m vooral even aan via de contactpagina!

Jurylid tijdens het Nederlands Theatersport Toernooi 2019. Foto: Super Formosa Photography